לחשוב על התמונה הגדולה

הכוונה שלנו היא לחשוב על התמונה הגדולה, לחשוב "מלמעלה למטה". כלומר – לא להסתפק בחלומות קטנים ובמטרות קטנות, איך אנחנו פותרים את הבעיות הנוכחיות שלנו כאן ועכשיו. זה חשוב, ונתייחס גם לכך, אבל הגישה היא להתחיל מהחלום הכי גדול שאנחנו יכולים לחלום. לא להגביל את עצמנו. להתחיל מהחזון הכי מקיף ומלהיב שנוגע לא רק לעצמנו ולקהילה אלא לכל העולם (חזון של העולם האידאלי). חזון של אירגון ערכי-רוחני בינלאומי גדול שחברים בו מיליוני אנשים ועושה השפעה חיובי אדירה על כל העולם, קפיצת דרך משמעותית לאנושות.

אם ניקח דוגמה מעולם ההייטק: מייקרוסופט הפכה להיות חברת התוכנה המובילה בעולם (בזמנה) כי המייסד שלה, ביל גייטס, לא שאל רק איך אנחנו יכולים לעשות יותר כסף או למכור יותר תוכנות, אלא שאל שאלה מנחה ברמה מאוד גבוהה: "איך אנחנו יכולים להיות המוח שמפעיל את כל המחשבים בעולם?" – וזה מה שהוביל את פיתוח מערכת ההפעלה Windows. אמנם הם לא הגיעו למצב שהמערכת הזו מפעילה את כל המחשבים בעולם, אבל היא כן הפעילה נתח עצום של המחשבים בעולם. בדומה, אנחנו יכולים לשאול את עצמנו שאלות כגון: "איך אנחנו יכולים להיות האירגון הערכי-רוחני שמפעיל לטובה את כל האנשים בעולם ומביא לקפיצה תודעתית באנושות?".

ישראל נחשבת "אומת הסטארטאפ" ויש כאן המון אנשים מאוד חכמים ויצירתיים שיוצרים טכנולוגיות וחברות חדשניות. וכמובן זה גם קיים בעוד הרבה מקומות בעולם. מה שמניע את העולם זה במידה רבה המוטיבציה החומרית, ליצור עוד חומר, כסף, רכוש, טכנולוגיות.

לפי החזון שלנו, גם בעתיד הכיוונים האלו יהיו, אבל ההשקעה הגדולה ביותר תהיה לא בהם אלא בהתפתחות של בני אדם להפוך להיות יותר משוחררים, עוצמתיים, מאושרים, ואפקטיביים. וגם ברמה האירגונית, איך ליצור התארגנויות יותר יעילות ואפקטיביות. מרבית האינטליגנציה האנושית תופנה לשאלה איך להפוך את העולם למקום טוב יותר לכולם. איך אפשר לשלב את הרצון הלגיטימי והבריא של כל אינדיבידואל לפעול לרווחתו יחד עם השאיפה לתרום גם למשהו גדול מעצמנו.

כתיבת תגובה

Your email address will not be published.